Ecomix este un mediu filtrant multifuncțional care poate trata cu succes duritatea apei, dar și alte 3 probleme: fier, mangan și amoniu.

Problemele pentru care se impune tratarea apei

 • Duritatea apei: calcarul provoacă depuneri inestetice pe obiectele sanitare, iar depunerile formate în timp în interiorul țevilor le reduc acestora diametrul, putând chiar să le înfunde. Spălatul rufelor va necesita o cantitate mai mare de detergent, iar spălatul personal este îngreunat de un film invizibil care se formează pe piele și împiedică îndepărtarea prafului sau a bacteriilor. De asemenea, hainele spălate cu apă dură se vor înăspri și își vor pierde culorile.
 • Fierul în apă: imprimă apei un gust metalic și provoacă apariția unor particule sau pete roșiatice-maronii în momentul în care apa este expusă la un mediu cu mai mult oxigen. Se formează depuneri de culoarea acestor particule pe vasul de toaletă și uneori, chiar și pe haine.

D:\Takabanis\Articole\Imagini

 • Manganul în apă: problemele pe care le provoacă sunt în strânsă legătură cu cele provocate de fier, cele două metale regăsindu-se adesea în apă împreună. Când apa intră în contact cu mai mult oxigen, petele care apar din cauza manganului sunt maronii-negricioase la culoare.
 • Atât fierul cât și manganul pot înfunda un dedurizator care folosește alt tip de rășină decât Ecomix.
 • Amoniul în apă (NH3 sau ionul NH4): apa cu un conținut ridicat de amoniu poate dăuna calității apei tratate cu un filtru de demanganizare convențional. Apa ar căpăta, ca urmare un gust neplăcut, de pământ. Dacă filtrul ar fi colonizat de bacterii care oxidează amoniul, atunci aceste bacterii ar produce nitriți în apă.

Despre Ecomix

Ecomix a fost inventat în urmă cu 17 ani și este rezultatul unei munci intense, care a presupus studierea și testarea a peste 80 de materiale.  În prezent, Ecomix este fabricat în Germania și de la lansarea sa, s-a bucurat de un succes continuu și actualmente este disponibil în peste 30 de țări.

Un mediu filtrant care trateaza duritatea apei, fierul, manganul si amoniulUn filtru care folosește Ecomix poate rezolva 4 probleme ale apei și este, deci, o alternativă foarte bună la  folosirea concomitentă a 3 filtre convenționale:

 • filtrul de deferizare, demanganizare
 • filrul de dedurizare
 • filtrul pentru tratarea amoniului

Astfel, sunt economisiți bani și nu mai este necesar un efort considerabil pentru montarea acestor filtre în paralel.

Ecomix este compus din 5 materiale diferite:

 • Rășina inertă elimină fierul oxidat și asigură o distirbuție uniformă în timpul spălării inverse.
 • Rășina FerroSorb asigură reținerea fierului și a manganului prin procesul de adsorbție.

Rășina HumiSorb reține substanțele organice naturale prin interacțiune electrostatică.

 • Rășina cationică (schimbătoare de ioni) elimină duritatea apei prin înlocuirea ionilor de calciu și magneziu
 • Suportul de cuarț.

Spre deosebire de zeolit, Ecomixul reține fierul și este în plus mai eficient la consumul de sare pentru regenerare.

Puteți găsi un filtru care folosește Ecomix aici:

http://www.takabanis.ro/cumpara/sistem-multifiltru-dedurizare-deferizare-demanganizare-tkmix-50-l-383