Un filtru cu carbune activ, zeolit, sau pyrolox trateaza anumite probleme ale apei, iar daca filtrul este dotat cu un mix al acestor substante, poate elimina gustul, culoarea, mirosul, clorul si substantele volatile.

Carbunele activ

Carbunele activ are in compozitie carbuni bituminosi sau antracit si coaja de nuca de cocos. Procesul de activare al carbunelui are ca rezultat deschiderea in carbune a unui numar mare de pori. Acesti pori retin sedimentele din apa cu dimensiunea de pana la 20 microni, ceea ce face ca un filtru cu carbune activ sa fie foarte eficient.

Un filtru cu carbune activ poate fi montat “point of entry”, in punctul pe unde apa intra in casa, sau “point of use”, la oricare chiuveta din casa. In cazul in care filtrul este montat “point of entry”, este foarte benefic deoarece elimina clorul si compusii organici volatili din apa folosita in intreaga locatie. Eliminarea clorului este importanta si pentru dusuri deoarece inhalarea vaporilor de clor este nociva, pe termen lung.

Un filtru cu carbune activ trateaza cu succes si trihalometanii, compusii secundari ai clorinarii apei. Aceste substante reprezinta un factor de risc privind anumite cancere.

carbune activ

Zeolitul

Zeolitul a fost descoperit prin incalzirea rapida a materialului numit desmin, este foarte poros si prin urmare, este folosit des in filtrarea apei. Porii zeolitului pot retine sedimentele de pana la 5 microni, deci realizeaza o filtrare mecanica. Mediul filtrant se poate regenera automat atunci cand este folosit in cadrul unui filtru automat. Durata de viata a zeolitului este undeva la 6-8 ani.

Pyroloxul

Pyroloxul este un mineral natural si este folosit in mod special pentru eliminarea fierului, a manganului si a hidrogenului sulfurat. Acestea 3 trebuie mai intai sa fie oxidate pentru a se tranforma in particule mai mari si abia apoi pot fi retinute. Pyroloxul este capabil de a realiza oxidarea, insa in timp, suprafata sa va fi acoperita de un strat solid. Din aceasta cauza, regenerarea trebuie sa aiba loc zilnic, mai des ca la alte medii filtrante.

Filtrele automate

Un filtru este numit „automat” daca este capabil de a regenera mediul filtrant la un anumit interval, in functie de setarile din microprocesor. Astfel, filtrele automate necesita un efort minim de intretinere. Filtrele automate de la Takabanis sunt dotate cu vane care permit regenerarea in functie de volumul de apa consumat si la o anumita ora, cand persoanele din locatie nu folosesc apa (spre exemplu, in timpul noptii).

In linkul de mai jos gasiti un filtru automat pe baza de carbune activ si zeolit, dar pentru acoperirea unei arii mai largi de probleme, specialistii nostri va pot recomanda o combinatie de medii filtrante.

http://www.takabanis.ro/cumpara/filtru-automat-tkcaze-20-clak-sua-363