Există mai multe moduri de a produce apa alcalina, însă în articolul de față vom explica de ce nu toate duc la același rezultat.

Apa cu lămâie: Se stoarce o lămâie, de preferat bio, într-un pahar cu apă călâie. Deși poate sună contra-intuitiv, acidul citric are un efect alcalinizator datorită mineralelor alcaline pe care le conține. Totuși nu este cu adevărat o apă alcalină în sens tare, ci mai degrabă o băutură foarte sănătoasă și purificatoare pentru dimineață. 

apa alcalina cu lamaie

Picături de creștere a pH-ului: Apa poate fi infuzată cu picături cu minerale alcaline. Avantajul picăturilor este creșterea pH-ului la un nivel destul de ridicat, dar dezavantajul lor este prețul lor mare raportat la beneficii. Aceste produse nu filtrează apa, așa că ori cumpărăm apă plată, ori folosim apă din rețeaua publică.

Pudre alcaline: Pentru a crește semnificativ pH-ul apei, ar trebui să adăugăm o cantitate foarte mare din aceste pudre. Ele sunt suplimente alcaline și este nerecomandat să le consumăm în exces, deoarece am depăși dozele recomandate pentru unele substanțe. Nici pudrele nu sunt, deci, o metodă optimă de a obține apa alcalina.

Sistemele de alcalinizare prin ionizare: Deși un sistem este o investiție mare, este cea mai eficientă metodă de a alcaliniza apa.

Alcalinizator EWAK 66

– Un sistem oferă posibilitatea de a ajusta pH-ul apei la valori specifice și poate atinge valori de pH mai mari decât metodele descrise anterior (la aceeași valoare de pH a apei brute).

– Un ionizator este capabil de a mări și ORP-ul apei, capacitatea ei antioxidantă. Antioxidanții sunt foarte buni pentru sănătate deoarece neutralizează efectul radicalilor liberi.

– Un ionizator este capabil și de a filtra apa prin filtrul cu cărbune activ de care dispune. Acesta elimină clorul, sedimentele și metalele.