Principalii contaminanti care sunt eliminati de un sistem de osmoza inversa de uz casnic sunt nitratii, sarurile, amoniul, cuprul, plumbul, particulele in suspensie, s.a. Finetea de filtrare foarte mare a osmozei inverse inseamna ca aceasta poate elimina contaminantii in proportie de pana la 97%.

sistem-de-osmoza-inversa-expert-water-50-fara-pompa-833

Cum functioneaza osmoza inversa

In momentul in care avem doua solutii de concentratii diferite despartite de o membrana semipermeabila, vor circula particule dinspre solutia cu o concentratie mai mica spre cea cu concentratie mai mare. Acest fenomen se numeste „osmoza”, iar inversul sau presupune fortarea solutiei cu o concentratie mai mare prin membrana. Porii membranei au dimensiuni reduse si contaminantii nu pot trece si astfel, apa este purificata. Pentru a putea realiza osmoza inversa, este necesar ca apa cu o concentratie mai mare sa fie fortata prin membrana cu o presiune suficient de mare incat sa invinga presiunea osmotica naturala.

 

Etapele de functionare

Un purificator dispune de mai multe filtre decat membrana osmotica, iar tratarea apei se realizeaza in etape:

  1. Filtru de sedimente de 5 microni
  2. Filtru cu carbune activ
  3. Filtru de sedimente de 1 micron
  4. Membrana de osmoza inversa
  5. Cartus in-line cu carbune activ
  6. Cartus de remineralizare

osmoza schema

Membranele osmotice

Cele mai noi membrane de osmoza inversa sunt fabricate din poliamida si sunt cunoscute sub denumirea de TFC (thin film composite). In functie de debit, exista mai multe tipuri de membrane TFC: de 50 gpd, 75 gpd si 100 gpd (gallons per day). O membrana de 50 gpd are capacitatea de a purifica 193 l zilnic.

 

Ce aduce in plus un purificator fata de apa plata din comert:

– veti economisi timpul si banii investiti in achizitionarea apei plate

– nu veti mai fi expusi la substantele periculoase din apa de retea si nici la cele degajate de ambalajele de plastic la temperaturi mari

– ambalajele goale de plastic nu vor reprezenta un deranj si nici nu veti mai polua mediul

Puteti gasi un astfel de sistem de osmoza inversa, precum si mai multe detalii aici:

http://www.takabanis.ro/cumpara/sistem-de-osmoza-inversa-expert-water-50-cu-pompa-564