Hidrogenul sulfurat este un acid anorganic slab care se poate intalni in apa ca urmare a transformarii chimice a sulfatilor de catre unele bacterii. Aceste bacterii folosesc sulful ca sursa de energie si traiesc in medii cu putin oxigen, precum puturi adanci, conducte si incalzitoare de apa. Aceste bacterii se gasesc in mod special in sectiunea de apa calda a retelei publice de apa.

Alte surse ale hidrogenului sulfurat in apa se afla in subteran: materie organica in descompunere si depozitele de carbuni sau petrol.

 

Mirosul caracteristic

Apa cu hidrogen sulfurat are un miros foarte neplacut, de ou clocit, care se intalneste preponderent in apa calda. De aceea, dusurile cu apa contaminata cu hidrogen sulfurat pot deveni foarte neplacute din cauza mirosului. Chiar daca este vorba despre apa rece, mirosul caracteristic de ou clocit se poate simti uneori imediat dupa ce apa a fost pornita, pentru cateva secunde.

 

Probleme asociate cu hidrogenul sulfurat:

  • este coroziv pentru instalatiile fabricate din fier, otel, cupru si alama
  • cocleste obiectele de argint si decoloreaza obiectele de cupru si alama
  • poate provoca pete galbene sau negre pe obiectele sanitare
  • mancarurile gatite cu apa cu hidrogen sulfurat vor avea gustul si aspectul alterate
  • in concentratii mari, hidrogenul sulfurat poate strica rasina cationica din dedurizatoare
  • in general, in apa de uz casnic, hidrogenul sulfurat nu se afla in cantitati suficient de mari pentru a fi toxic. In cazuri foarte rare, se poate intampla ca in spatii inchise hidrogenul sulfurat din vaporii de apa sa provoace ameteala, greata si posibil, chiar moarte.

 

filtru desulfurarea apeiDesulfurarea apei

Prin desulfurarea apei putem sa ne protejam de problemele provocate de hidrogenul sulfurat. Spre deosebire de sistemele care introduc clorul in apa, filtrul elimina hidrogenul sulfurat din apa printr-o tehnologie noua, de injectare a aerului in apa. In plus,  este capabil sa elimine si fierul, manganul si amoniul din apa.

Puteti gasi acest filtru, precum si mai multe detalii aici:

http://www.takabanis.ro/catalog/sisteme-desulfurare-36