Acest articol este despre dovezile științifice privind beneficiile aduse de apa alcalină ionizată (sau apa redusă, cum mai este numită), precum și despre alcalinizatorul TKAK77. Considerăm că în discuțiile despre această apă, de multe ori se fac afirmații pro sau contra fără trimiteri la studii științifice. De aceea, încercăm să vă oferim un material informativ de calitate.

Despre apa alcalină ionizată

Definiția pornește de la scala pH-ului: apa este considerată alcalină dacă are un pH mai mare de 7, care este valoarea  neutră a scalei. Opusul alcalinității este aciditatea și ei îi corespund valorile mai mici de 7. pH-ul apei poate fi crescut și prin simpla adăugare a unor substanțe alcaline, dar această metodă nu este de interes. În schimb, termenul „ionizată” provine de la faptul că apa devine alcalină prin ionizare, adică molecula de apă este separată în ioni negativi (de OH-) și ioni pozitivi (H+). Apa nedescompusă este îmbogățită, fie cu ioni de OH- și atunci devine alcalină, fie cu ioni de H+ și atunci devine acidă. În urma procesului, este consumată doar apa alcalină.

Prima dată, apa a fost ionizată, cu scopul de a aduce avantaje sănătății, în Rusia la începutul secolului XX, însă japonezii sunt primii care dezvoltă primul aparat de ionizare a apei pentru uz casnic, în 1958. Cercetările privind apa alcalina ionizata au continuat în anii ’70 și ’80 și interesul pentru ea a crescut și în alte țări, în special în zona Extremului Orient.

Dovezi științifice despre beneficiile apei alcaline ionizate

  • Principalul beneficiu de interes general al apei alcaline ionizate este protejarea ADN-ului de oxidare. Speciile reactive de oxigen sunt radicali liberi care deteriorează ADN-ul și astfel, provoacă o serie de boli. Apa alcalina ionizata se comportă precum enzimele celulelor care reduc speciile reactive de oxigen în organismul uman și astfel, ne protejează de orice boală cauzată de oxidare (Shirahata et al., 1997).
  • Apa alcalină ionizată ajută în prevenirea unor boli neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson (Yan et al., 2011).
  • Pentru sportivi, consumul unei băuturi în care apa alcalina ionizata a fost folosită ca antioxidant, reduce rata de acumulare a acidului lactic în sânge în timpul efortului, stresul cardiovascular și rata maximă a efortului perceput (Ostojić et al.,2011).

Apa alcalina ionizata - informatii verificabile

Sistemul de alcalinizare și purificare a apei TKAK77

Pentru transformarea apei de la chiuvetă în apă alcalină ionizată, vă recomandăm alcalinizatorul TKAK77, care are în această perioadă prețul redus cu 23%. Sistemul este produs de Kyk, o firmă din Coreea de Sud care se bucură de recunoaștere internațională pentru invențiile sale și care este certficată pentru fabricarea de echipamente medicale. Doar Takabanis distribuie acest alcalinizator pe piața românească.

  • Înainte de ionizarea apei, sistemul purifică apa folosind un filtru cu cărbune activ cu ioni de argint de cea mai înaltă calitate: elimină bacteriile, sedimentele și metalele grele. Senzorul monitorizează nivelul de contminare al filtrului și vă indică momentul în care filtrul trebuie schimbat. În medie, acest lucru este necesar după purificarea a 3500 l de apă.
  • Procesul de ionizare este realizat de plăcuțe din titan și platină, cu un design patentat. Acest design asigură faptul că nu vor exista fluctuații în valoarea de pH a apei.
  • Valva ceramică este special gândită pentru a asigura funcționarea corectă, atât la presiune foarte mică, cât și la presiune mare, fără a mai fi necesare echipamente adiționale, precum o pompă.

Pentru a vă putea bucura de toate beneficiile oferite de apa alcalină ionizată, puteți găsi sistemul TKAK77 aici:

http://www.takabanis.ro/cumpara/sistem-de-alcalinizare-si-purificare-a-apei-tkak77-394

Apa alcalina ionizata - informatii verificabile

Surse:

1) Ostojić, Sergej M., et al. “Al. Drinks with alkaline negative oxidative reduction potential improve exercise performance in physically active men and women: double-blind, randomized, placebo-controlled, cross-over trial of efficacy and safety.” Serbian Journal of Sports Sciences 5.3 (2011).

2) Shirahata, Sanetaka, et al. “Electrolyzed–reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage.” Biochemical and biophysical research communications 234.1 (1997): 269-274.

3) Yan, Hanxu, et al. “The neuroprotective effects of electrolyzed reduced water and its model water containing molecular hydrogen and Pt nanoparticles.” BMC proceedings. Vol. 5. No. Suppl 8. BioMed Central Ltd, 2011.